Rdeči file šarenke v pečici s prilogo

Sestavine:

  • 80 dag fileja postrvi
  • 1 kg krompirja 
  • 100 g sveže paprike
  • 100 g svežega korenja
  • 100 g svežih bučk 
  • 2 stroka česna 
  • zelišča (timijan, rožmarin, peteršilj) 
  • sol
  • poper
  • 1 dcl olivnega olja


Priprava:

Fileje začinimo z zelišči. Krompir olupimo, narežemo na kose, ga skuhamo do srednje trdote v slanem kropu in ga odcedimo. 

V pekač dodamo olivno olje, stresemo nanj prej kuhan krompir, dodamo zelenjavo, ki smo jo prej očistili, strt česen, solimo po okusu ter vse skupaj premešamo. 

Vstavimo v pečico ogreto na 220 stopinj in pečemo 10 min. Nato fileje zložimo na prilogo s kožo navzgor in pečemo še dodatnih 6 minut. Postrežemo. Po želji dodajte limonin sok. 


DOBER TEK!

Meni00,00 €
Vrh